Az előre hozott parlamenti választásokról tárgyalt ma a parlamenti pártok képviselőivel Ludovic Orban ügyvivő kormányfő. Az RMDSZ előre hozott választást szeretne, de elfogadhatatlannak tartja a választási rendszer burkolt módosítását – jelentette ki Kelemen Hunor RMDSZ elnök ma, miután egyeztetett Ludovic Orbannal. A szövetségi elnök szerint alkotmányba ütköző lenne egy napon megszervezni az előre hozott parlamenti választásokat és a helyhatósági választásokat.

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke korábban közölte: pártja támogatja az előre hozott választások forgatókönyvét.

Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt elnöke is úgy nyilatkozott, hogy pártja nem fél az előre hozott választásoktól.

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt ügyvivő elnöke tegnap azt nyilatkozta: a PSD nem kíván részt venni az erről szóló tárgyalásokon.

Nem tartja jó megoldásnak az előre hozott választások kiírását Călin Popescu-Tăricenau, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének elnöke sem.

Varujan Pambuccian a magyartól eltérő nemzeti kisebbségek képviselőcsoportjának nevében pedig úgy nyilatkozott: nem óhajtanak előre hozott választásokat, ezért meg fogják szavazni a Klaus Johannis által javasolt miniszterelnök-jelöltet.