Idén 92. alkalommal adták át az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kitüntetéseit az Oscar-díjakat. A legjobb film díját az Élősködők című dél-koreai mű kapta, a legjobb rendező díját Bong Joon-ho (Bong Dzsun Ho), az Élősködők rendezője vehette át.

A legjobb férfi főszereplő díjával Joaquin Phoenix-et, a Joker című filmben nyújtott alakításáért, a legjobb női főszereplő díjával Renee Zellweger-t a Judy című filmben nyújtott alakításáért tüntették ki. Brad Pitt a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrot nyerte el a Volt egyszer egy… Hollywood című filmben nyújtott alakításáért. Laura Dern vehette át a legjobb női mellékszereplő Oscar-szobrát a Házassági történet című válási drámában nyújtott alakításáért. Az Élősködők című film kapta a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó díjat, míg a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó elismerést a Jojo Nyuszi című alkotásnak ítélték oda.

A legjobb animációs film trófeáját a Toy Story 4. és a legjobb rövid animációnak járó Oscart a Hair Love alkotói kapták. A legjobb élőszereplős rövidfilm a The Neighbors’ Window lett, a legjobb díszletért járó díjat a Volt egyszer egy… Hollywood, a legjobb jelmezért odaítélt Oscart pedig a Kisasszonyok című kosztümös film kapta.

A legjobb dokumentumfilm Oscar-szobrát Az amerikai gyáregység alkotói vehették át. A rövid dokumentumfilmes mezőnyből az Afganisztánban forgatott Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl) című, gördeszkázni tanuló lányokról szóló produkció nyerte a díjat.

Roger Deakins kapta a legjobb operatőrnek járó díjat a vasárnapi Oscar-gálán Los Angelesben, a brit alkotó az 1917 című háborús film fényképezéséért vehette át az amerikai filmakadémia elismerését. Az 1917 kapta a legjobb hangkeverés díját is,

A legjobb vágás és hangvágás nyertese az Aszfalt királyai.A legjobb eredeti filmzene díját a Joker, a legjobb vizuális effektusdíját a 2017 , a egjobb smink és haj elismerést a Botrány című film kapta.