Újabb 11 tanuló került kórházba az aradi Adam Müller Guttenbrunn Elméleti Líceumból, ahol múlt héten felfüggesztették a tanítást a diákok tömeges megbetegedése miatt.

Mint arról beszámoltunk, egy hete, az idei első iskolai napon, közvetlenül órák után jelentkeztek az első hatodik-hetedik osztályos tanulók az Arad Megyei Kórház sürgősségi osztályán erős rosszullétre, hányingerre, fejfájásra és légzési nehézségre panaszkodva, arcukon kiütésekkel. A katasztrófavédelmi felügyelőség bakteriológiai csoportja és a megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) azt állapította meg, hogy az általános iskolai osztályoknak otthont adó épületben a három nappal korábban elvégzett fertőtlenítési és rovarirtási munkálatok során használt, túl magas koncentrációjú vegyszerrel való érintkezés, illetve a belélegzett gázok miatt történt a tömeges megbetegedés.

Egyheti takarítás és szellőztetés hétfőn kezdődött újra az oktatás, ám a kényszerszünet utáni első tanítási napon 11 diákon ugyanolyan tünetek jelentek meg, mint a társaikon a múlt héten. A hatóságok egyelőre értetlenül állnak a történtek előtt.