Két rakétát lőttek ki az ukrán légitársaság Teheránból Kijevbe tartó repülőgépére – jelentette a The New York Times című amerikai lap egy biztonsági kamerák által rögzített, újonnan előkerült videofelvételekre hivatkozva. A lap szerint a felvétel hiteles, és arról tanúskodik, hogy a két rakétát 30 másodperces különbséggel lőtték ki a repülőgéptől mintegy 10-12 kilométernyire lévő iráni katonai támaszpontról.

Az újonnan előkerült felvétel magyarázatot ad arra, hogy a gép válaszjeladója miért állt le másodpercekkel a második rakéta becsapódása előtt. Az új videó azt mutatja, hogy az első rakétatámadás után a gép kigyulladt, de megfordult és a teheráni repülőtér felé vette útját. Percekkel később robbant fel és zuhant le.


Közben az iráni Forradalmi Gárda őrizetbe vette azt az embert, aki kitette a videót az internetre az ukrán gép lelövéséről – jelentette a FARS félhivatalos iráni hírügynökség. A vizsgálat eredményeit nyilvánosságra fogják hozni – közölte a FARS, amely további részletekre nem tért ki.