• ASZTALOS Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a fost desemnat de România drept membru titular în Consiliul de administraţie al Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale, organism consultativ al instituțiilor UE și al guvernele naționale asupra drepturilor fundamentale.
• Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după ce primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea a propus, într-o postare pe Facebook, „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”, clarificând ulterior că s-a referit la comunitatea romă, exprimându-și speranța că „o să intre frica în ei” și n-or să facă copii doar pentru bani.
• Centrul pentru Teologie Evanghelică Est (cu sediul la Sibiu) susține tinerii angajați social. Cele mai bune trei proiecte sociale pentru anul 2020 vor fi premiate. INSERT cu Ștefan Cosoroabă, coordonatorul Centrul pentru Teologie Evanghelică Est (funcționează pe lângă Facultatea de Teologie Luterană din Sibiu).
• Cancelaria Prim-Ministrului Ungariei a declarat anul 2020 anul dezvoltării comunităţilor, în care obiectivul prioritar este acela de a ajuta comunităţile maghiare de peste graniţe să prospere în locul lor natal.
• Universitatea Sapientia din România și Universitatea din Szeged, Ungaria au încheiat un protocol de colaborare care prevede, printre altele, înființarea în comun a unei școli doctorale.
• Moştenirea maghiară din afara granițelor Ungariei, valorile mileniale ale culturii maghiare, respectiv creaţiile spirituale şi materiale ale maghiarilor vor fi prezentate pe postul public de radio Kossuth din Ungaria. Noua emisiune va avea 200 de ediţiişi se va intitula „Cred într-o patrie”.

Bejegyzés navigáció