Támadáshullámot indított Irán ma hajnalban Irakban lévő amerikai támaszpontok ellen. Összesen 13 ballisztikus rakétát lőttek ki, a támadásnak nincs ember áldozata. A rakétákat az amerikai erők által használt Ain al-Aszad iraki légitámaszpontra lőtték ki, megtorlásul amiért Washington egy dróncsapásban megölte az iráni Forradalmi Gárda egyik tábornokát, egyúttal figyelmeztetve az Egyesült Államokat és minden régióbeli szövetségeseit, hogy ne próbálják az iráni támadást megtorolni.

Ugyanakkor rakétákat lőttek ki az erbíli amerikai támaszpontra is. A CNN szerint az ott kilőtt, összesen két iráni ballisztikus rakéta közül az egyik nem robbant fel.

Az iráni állami televízió híradása szerint a művelet a Mártír Szulejmáni nevet viseli, s a csapásokat a Forradalmi Gárda iráni rakétaprogramot irányító űrhadosztálya hajtotta végre.

A Közel-Keleten történtek miatt az éjszaka folyamán megerősítették a Fehér Ház körüli biztonsági intézkedéseket. A Fehér Házhoz vezető ellenőrző pontoknál mesterlövészek állnak. Óvintézkedéseket tett a szövetségi légügyi hatóság is az amerikai polgári járatok biztonságának garantálására, szerte a világban.