A képviselőház ma döntő házként szavazott az áfacsökkentés és a gyermeknevelési pótlék megduplázására vonatkozó törvénymódosító tervezetről. Az alsóház plénuma az áfcsökkentésről szóló tervezet kapcsán – Florin Roman PNL-képviselő javaslatára – úgy döntött, visszaküldi a jogszabályt a szakbizottságokba. A visszaküldésre tett javaslatot 137 képviselő támogatta, 136 ellene szavazott.

Florin Roman liberális képviselő, aki maga kezdeményezte a jogszabályt, bejelentette: javasolni fogja, hogy egy évvel halasszák el a törvény életbe lépését, hogy előbb „stabilizálják az országot” – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

A gyermekpénz megduplázásáról szóló tervezetet kapcsán a képviselőház plénuma elutasította, hogy a jogszabályt visszaküldjék a szakbizottságokba, ahogyan azt Florin Roman, liberális politikus javasolta. A visszaküldésre tett javaslatot 124 képviselő támogatta, 125 ellene szavazott, nyolcan tartózkodtak.

Florin Roman azzal érvelt, hogy a javaslat mellé nem mellékelték a kormány álláspontját, ezért a jogszabályt meg lehet majd támadni az alkotmánybíróságon.