Bejelentette lemondását Evo Morales bolíviai elnök helyi idő szerint vasárnap este, miután a rendőrség és a hadsereg vezetője is távozásra szólította fel. Pár órával később bejelentette lemondását a bolíviai kormány több minisztere és a képviselőház, majd a szenátus elnöke is. Lemondását megelőzően Evo Moarales még a választások megismétlését jelentette be. Az Amerikai Államok Szervezete azonban súlyos szabálytalanságokról, egyértelmű manipulációról számolt be az októberi voksoláson, és az eredmény megsemmisítésére szólította fel La Pazt.

Morales vasárnap este a Twitteren majd azt közölte, hogy „törvénytelen” elfogatóparancsot adtak ki ellene, a házát pedig „erőszakos csoportok” támadták meg. Luis Fernando Camacho, az ellenzék egyik vezetője is arról írt a Twitteren, hogy Morales ellen elfogatóparancsot adtak ki, és a katonaság és a rendőrség is keresi a volt elnököt. A bolíviai rendőrség hivatalosan cáfolta Morales állítását, és közölték: nincs érvényben elfogatóparancs a volt elnök ellen.

A mexikói külügyminiszter, Marcelo Ebrard tudatta, hogy 20 bolíviai tisztségviselő és képviselő kereste fel a mexikói nagykövet La Paz-i rezidenciáját, és Mexikó kész menedéket adni Moralesnek, ha kéri. A mexikói külügyminiszter megengedhetetlennek nevezte, hogy Bolíviában puccsot hajtsanak végre.