• Teatrele de limbă maghiară sunt o prezență puternică în cadrul Festivalului Național de Teatru de la București. Între 18 și 27 octombrie, vor fi prezente la București 9 spectacole de teatru în limba maghiară, dintre care 8 sunt producții ale stagiunii care tocmai a trecut, iar unul este un spectacol invitat din Budapesta, piesa Richard al III-lea al Teatrului Radnóti, în regia lui Andrei Șerban. Astăzi,18 octombrie, Teatrul „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe şi Universitatea de Arte din Târgu-Mureş va prezenta piesa ”Sam sau introducere în viața de familie” de Maria Wojtyszko, în regia lui BOCSÁRDI László. (ora 18:00 la Teatrul Odeon, Sala Majestic)
• Scriitoarea maghiară BERG Judit prezintă, astăzi, la Muzeul Naţional al Literaturii Române din București, funcționarea pieței de carte pentru copii din Ungaria și vorbește despre ce stă în spatele unei cărți care a fost distinsă cu premiul IBBY „Cartea Anului 2007”.
• Urmărim Festivalul Zilele Jazzului Maghiar la Bucureşti: Astăzi este programat concertul formaţiei Trio Kolta la Clubul Ţăranului Român (ora 21:00I, iar mâine, 19 octombrie, vor concerta doi profesori de jazz de la Universitatea de Muzică „Liszt Ferenc” din Budapesta: BINDER Károly și BORBÉLY Mihály (ora 20:00, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti)
• ANIVERSARE: 465 de ani de la nașterea poetului renascentist maghiar, BALASSI Bálint, care a pus bazele poeziei maghiare moderne (20. oct. 1554-1594).
• Festivalul Național D-Butan-T de la Sfântu Gheorghe va avea, în 19 octombrie, parte de un final apoteotic. Sub mesajul toleranței, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe se va organiza cel mai mare flashmob, în care vor dansa peste 240 de elevi de la școlile din oraș, sub coordonarea clubului de dans Blue Moon. Muzica va fi interpretată live în trei limbi, de trei soliști, trei coruri și o orchestră de la Liceul de Arte.

Bejegyzés navigáció