• UDMR doreşte menţinerea alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor a spus după consultările de ieri că vrea să vadă mai întâi programul de guvernare, după care va anunţa dacă susţine sau nu noul executiv.  El a adăugat că dorinţa UDMR este de a nu schimba legislaţia electorală privind alegerea primarilor cu un an înainte de alegerile locale, amintind că Uniunea susţine alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. 
  • O serie de fotografii realizate de André de Dienes, originar din judeţul Covasna, care a lucrat de-a lungul carierei sale cu câteva dintre cele mai celebre staruri americane, sunt expuse la Centrul de Cultură Arcuş din Sf. Gheorghe, în cadrul Festivalul de artă fotografică VISOR. Fotograful Ikafalvi Diénes Andor György a devenit cunoscut la Hollywood sub numele de André de Dienes, fiind cel care a realizat primele fotografii artistice ale tinerei Norma Jeane, cea care avea să devină celebra Marilyn Monroe. Diénes s-a născut în municipiul Tg. Secuiesc (1913).
  • Institutul Cultural Maghiar Balassi din Bucureşti organizează, între 16 şi 19 octombrie un nou program intitulat „Zilele Jazzului Maghiar de la Bucureşti”. În deschiderea primei ediţii astazi va concerta formaţia Boros Zoltán Trió. Cu această ocazie, organizatorii îl vor sărbători pe Zoltán Boros, personalitate marcantă a scenei muzicale din România, care împlineşte 80 de ani
  • Cinci persoane şi o societate comercială sunt cercetate pentru exploatarea pietrei de andezit dintr-o arie naturală protejată siutat zona Bakta, pe raza comunei Joseni din jud. Harghita. Terenul în cauză se află într-o arie naturală protejată, Situl Natura 2000.
  • Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean HR, Borboly Csaba, este judecat pentru fapte de corupţie, a fost amânat ieri, după ce avocaţii a doi dintre inculpaţi au lipsit şi puteau exista situaţii de conflict de interese, întrucât au delegat un alt coleg, avocat în aceeaşi cauză. Judecătorul a stabilit următorul termen în proces în data de 23 octombrie. Potrivit DNA Târgu Mureş, Borboly Csaba a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată.
  • Reportaj despre sarbatoarea de ziua Sf. Mihail la clasele de Waldorf din scoala Balcescu din Tg. Mures.
  • Interviu din 2011 cu renumitul psiholog Vekerdy Tamás care in zilele trecute a decedat.

Bejegyzés navigáció