Kovács Levente, az RMDSZ Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke a Maszolnak elmondta, hogy az erről szóló döntést a frakció nagy többséggel, egy tartózkodás mellett hozta meg szerda este, és szándékukról értesítették Makkai Gergelyt is. A határozattervezetet iktatták a vásárhelyi képviselőtestület csütörtöki ülése előtt, de napirendre nem kerül, csak egy következő tanácsülésen.

Makkai Gergelytől tavaly októberben vonta meg a bizalmat az RMDSZ Maros megyei szervezete, a politikus azonban nem volt hajlandó lemondani.. Többek között a dél-koreai útjai miatt érte kritika, utóbb pedig azt vetették a szemére, hogy Dorin Florea jelenlegi polgármester érdekeit helyezi a város és a magyar közösség érdekei elé.

Menesztését a Szabad Emberek Pártja is kezdeményezni akarta, de javaslatukat nem támogatta az RMDSZ-frakció. Makkai Gergely RMDSZ-esként lett alpolgármester, ezért úgy tartottuk helyénvalónak, ha mi kezdeményezzük a visszahívását – nyilatkozta a szövetség Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke.