• INSERT cu senatorul CSEKE Attila, care ne-a declarat că este inacceptabil ca, după ce Guvernul a adoptat Codul Administrativ printr-o Ordonanță de Urgență care desconsideră decizia democratică luată de Parlament, acum sabotează modificarea actului normativ prin faptul că nu asigură covrum necesar la ședința din comisia de specialitate a Senatului. Codul administrativ este crucial pentru România. Adoptarea acestui act normativ nu trebuie întârziată. Dacă Senatul nu va dezbate proiectul de lege în această săptămână, acesta va trece, în forma propusă de Guvern, la Camera Deputaților – a arătat senatorul UDMR.

• REPORTAJ despre reintegrarea tinerilor recent reveniți din Europa în Miercurea Ciuc, orașul lor natal.
• Astăzi, de la ora 19.00, la Institutul Maghiar din București va avea loc prezentarea cărții Odiseea transilvană de LUDVIG Daniella, întitulat. Romanul biografic al conților TELEKI Andor şi TELEKI Ernő urmăreşte destinul unei perechi de gemeni aristocraţi începând în ultimele zile ale Monarhiei Austro-Ungare și încheiîndu-se la începutul dictaturii comuniste din România. Cartea va fi lansată în prezența autoarei, Ludvig Daniella alături de CSENDES László.
• Primăria din Mişca (judeţul Arad) intenţionează să îl desemneze cetăţean de onoare pe fotbalistul ZSÓRI Dániel de la echipa ungară MOL Fehérvár FC, căruia la gala de la Milano a FIFA i s-a înmânat Premiul Puskás, acordat pentru cel mai frumos gol al anului. (Declarație făcută de HAÁSZ Tibor, primarul UDMR-ist al comunei Mişca)
• Proiecția de gală a filmului ”Monștri” la Cluj, astăzi, în prezența regizorului Marius Olteanu și a actorilor, în cadrul Cinemateca TIFF. (Cinema Victoria, ora 20:00)

Bejegyzés navigáció