• UDMR consideră o diversiune decizia premierului Viorica Dăncilă de a introduce proiectul de lege privind statutul minorităților naționale pe lista priorităților legislative a executivului în actuala sesiune parlamentară. INSRET: KORODI Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor.
• Partidul Popular din Transilvania solicită demisia secretarului de stat, KOVÁCS Irén, în urma problemelor legate de manualele destinate care au fost tipărite fără diacritice, fiind astfel inutilizabile.
• Astăzi debutează cea de a cincea ediție a Olimpiadei Elevilor de Liceu din Transilvania, organizată de UDMR împreună cu Ministerul Educației și Universitatea Babeș-Bolyai.
• Potrivit unui studiu realizat de Institutul Bálványos, în urma aplicării ordinului Ministerului Educației Naționale privind admiterea la liceu, începând cu anul școlar 2020-2021, zece la sută din liceele cu predare in limba maghiară vor trebui închise.
• Astăzi la Muzeul Naţional de Artă al României din București, va fi vernisată, expoziția de fotografii ”Pe insule”, realizată de BARTIS Attila. Deşi Bartis a devenit cunoscut ca scriitor, fotografia a fost mereu prezentă în viaţa sa. Lucrările sunt legate de insula Java din Indonezia, locul în care îşi petrece o parte din timp şi creează Bartis, de câţiva ani încoace. Mâine, 18 septembrie va fi efectuat un tur al expoziţiei în limba engleză de PETRÁNYI Zsolt, iar la o dată ulterioară despre fotografii va vorbi şi scriitorul Filip Florian. Bartis Attila a studiat arta fotografică, iar criticii i-au descoperit portretele încă din anii 1990. (17 septembrie -17 octombrie)

Bejegyzés navigáció