A PRO Románia párt elnöke, Victor Ponta egy a közösségi médiában közzétett nyilatkozatban kijelentette nem fog egy Viorica Dăncilă által vezetett új kormányt támogatni.

“Nem fogjuk megszavazni az új, Dăncilă 2 kormányt, amely ugyanolyan inkompetens lenne, mint a mai. A 2020-as parlamenti választásokig a PRO Románia megpróbál egy balközép többséget létrehozni, nyilván Dăncilă nélkül, amely hozzáértő legyen, és visszatérjen a 2012 – 2015-ös jó kormányzáshoz. Nem fogunk részt venni egy jobboldali, PNL-USR kormányban, nem látjuk úgy, hogy nekik valós megoldásaik lennének és képesek volnának kihúzni Romániát abból a rettenetes helyzetből, amibe Dragnea és Dăncilă taszították az országot’ – írta Victor Ponta egy Facebook bejegyzésben.

A PRO Románia párt elnöke azt is kilátásba helyezte, ha a parlament leszavazza a Viorica Dăncilă által javasolt kormányátszervezést, akkor az általa vezetett párt  kérni fogja lemondását, és amennyiben ez nem történik meg, a párt támogatni fogja szavazatával a bizalmatlansági indítványt.