• Academia Ungară de Dans începe pregătirea universitară a 36 de dansatori profesionişti de dansuri populare din Transilvania, în cadrul unui program externalizat de studii, la Târgu Mureş. Pentru pregătirea de bază, cu o durată de trei ani, s-au înscris dansatori fără studii superioare de specialitate, membri ai ansamblurilor profesioniste de dansuri populare din Sfântu Gheorghe, Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Târgu-Mureş.
• Astăzi, la Cinema Elvire Popesco din București va fi proiectat scurt metrajul maghiar Danse Macabre, regizat de CSÁNKI Zsófia (de la ora 18.30) (Bucharest International Dance Film Festival). Filmul va fi prezentat în secțiunea de competiție scurt-metraje internaționale The Road not Taken, în cadrul Festivalului Internațional de Dans și Film din București.
• Astăzi are loc premiera dramei ”Lulu” de Frank Wedekind, primul spectacol al stagiunii 2019-2020 de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Regizoarea piesei este ESZENYI Enikő, deţinătoarea premiului Kossuth din Ungaria, directorul Teatrului „Vígszínház” din Budapesta.
• Astăzi începe TIFF Oradea, care va oferi până duminică cinefililor, de vineri, printer altele şi patru din cele mai apreciate filme produse recent în Ungaria, selectate de ZÁGONI Bálint, curatorul Zilei Maghiare în cadrul Festivalul Internațional de Film Transilvania.
• Astăzi începe cea de-a IV-a ediție a Întâlnirii Internaționale a Fierarilor la Sfântu Gheorghe (jud.Covasna), unde va fi turnat un clopot realizat cu tehnică tradițională, de către cei mai iscusiți maeștri din domeniu. Acesta va fi amplasat pe clădirea Școlii Reformate din Sfântu Gheorghe, monument istoric. (6 – 8 septembrie)
• Biserica Neagră din Braşov invită mâine (7 septembrie) la tururi ghidate la colecţia de veşminte liturgice ale Bisericii Negre, conduse de istoricul de artă Dr. Evelin WETTER din Elveţia şi de sitoricul de artă braşovean Dr. Agnes ZIEGLER. Toţi cei care doresc să viziteze expoziţia sunt rugaţi să se programeze telefonic, deoarece numarul participanţilor este limitat.
• Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi-a susţinut din nou, ieri, nevinovăţia în faţa completului de judecată de la Tribunalul Harghita, în procesul în care este judecat pentru fapte de corupţie, într-un dosar instrumentat de DNA. Borboly este acuzat, printre altele de decontarea nelegală şi nejustificată a unor sume de bani în favoarea unei firme, pentru lucrări de reabilitare a unui drum judeţean.
• ANIVERSARE: Astăzi este ziua de naștere a lui MARKÓ Béla, fost preşedinte UDMR (n. 6 septembrie 1951).

Bejegyzés navigáció