• SORBÁN Attila Örs a fost ales, ieri, preşedintele executiv al Partidului Civic Maghiar (PCM). Sorbán este preşedintele Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI). PCM este cel de al doilea partid maghiar din Transilvania. La alegerile locale din 2016 formaţiunea a obţinut 13 fotolii de primar, pe cont propriu, şi alte două, în coaliţie cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Dintre oraşele din Ţinutului Secuiesc Gheorgheniul, Odorheiul Secuiesc şi Vlăhiţa sunt conduse de primari PCM.
• KELEMEN Hunor, preşedintele şi candidatul UDMR la funcţia de preşedinte al României vrea să dea un nou impuls dialogului româno-maghiar în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Kelemen plănuiește o campanie mai lejeră, cu accente de umor, deoarece nu este obligat să pândească tot timpul sondajele. Candidatul UDMR a ales drept lozincă cuvântul RESPECT, deoarece acesta este fundamentul fără de care nu se poate construi încredere, nu se poate construi împreună.
• Biserica Neagră din Braşov invită sâmbătă (07.09.2019) la tururi ghidate la colecţia de veşminte liturgice ale Bisericii Negre, conduse de istoricul de artă Dr. Evelin Wetter din Elveţia şi de sitoricul de artă braşovean Dr. Agnes Ziegler. Toţi cei care doresc să viziteze expoziţia sunt rugaţi să se programeze telefonic, deoarece numarul participanţilor este limitat.
• Mâine începe cea de-a IV-a ediție a Întâlnirii Internaționale a Fierarilor la Sfântu Gheorghe (jud.Covasna), unde va fi turnat un clopot realizat cu tehnică tradițională, de către cei mai iscusiți maeștri din domeniu. Acesta va fi amplasat pe clădirea Școlii Reformate din Sfântu Gheorghe, monument istoric. (6 – 8 septembrie)
• Până la sfârșitul anului, la Întorsura Buzăului se va deschide primul Centru de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități din zonă. Lucrările sunt aproape finalizate, mai rămâne doar ca cele cinci posturi nou-înființate printr-o hotărâre adoptată vinerea trecută de Consiliul Județean Covasna să fie scoase la concurs de către DGASPC și ulterior ocupate. Sediul centrului va fi la Spitalul orășenesc Întorsura Buzăului, în apropierea cabinetelor medicilor de familie. Centrul de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități de la Întorsura Buzăului este construit printr-o colaborare între Fundația SERA, Consiliul Județean Covasna și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna, încheiată la începutul anului curent.
• 48,9% dintre tineri susţin că au avut cel puţin o dată gânduri de suicid – rezultă dintr-un studiu care face parte din teza de doctorat a psihologului Mihai Copăceanu – „Starea de sănătate şi consumul de substanţe psihoactive în rândul tinerilor din România”. Studiul reprezentativ la nivel naţional a fost realizat online în perioada februarie – mai 2019, pe un eşantion de aproape 10.200 de participanţi cu vârste între 16 şi 25 ani, cel mai des întâlnită fiind vârsta de 17 ani.

Bejegyzés navigáció