• Liderii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) au iniţiat ca partidele maghiare din România să propună un candidat comun pentru alegerile prezidenţiale – dincolo de partide, în spiritul unui consens maghiar. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă la Arad.
• În timpul săpăturilor care au avut loc în Igriş (judeţul Timiş), arheologii au descoperit temelia a ceea ce se crede că au fost locurile de veci ale Regelui Andrei al II-lea al Ungariei şi a celei de-a doua soţii a sale, Yolanda de Courtenay, fiică a împăratului Constantinopolului.
• Consiliul Județean Covasna își propune să doteze cu camere audio-video portabile, de tip BodyCam, personalul cu atribuții de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna. Proiectul este inclus pe ordinea de zi a ședinței din 30 august a.c.. a CJ și urmează să fie suspus votului consilierilor județeni.
• Agenţia Forţei de Muncă Covasna organizează cursuri de formare profesională şi în limba maghiară pentru şomeri. Directorul agenției a declarant, că o altă problemă este solicitarea şomerilor pentru organizarea de cursuri de limbă română, care nefiind o profesie, este mai greu de realizat.
• Aeroportul Debrecen a preluat conducerea în topul celor trei aeroporturi regionale din regiune (Kosice, Oradea) şi devine aeroportul cu cel mai mare trafic, a declarat primarul oraşului, în cadrul unei conferinţe de presă.
• Examenul de bacalaureat continuă astăzi evaluarea competenţelor în limba maternă.
• Astăzi începe, în Parcul Central din Cluj-Napoca, ediția a doua a festivalului de vinuri. Ediția-pilot a atras zeci de mii de clujeni, dar și turiști din toate țările lumii. (29 august – 1 septembrie)
• Acum 493 de ani (29 august 1526) avea loc Bătălia de la Mohacs (Ungaria), când armata ungară, condusă de Ludovic al II-lea, a fost învinsă de armata otomană, condusă de sultanul Soliman Magnificul. În urma acestei bătălii, o parte din Ungaria a ajuns în stăpânirea otomanilor.

Bejegyzés navigáció