Az Országos Statisztikai Intézet (INS) és az Eurostat adatai szerint 2019 első félévében a szezonálisan kiigazított bruttó hazai termék (GDP) 4,9%-kal nőtt az elmúlt esztendő hasonló időszakához képest. Eszerint Románia a második legnagyobb gazdasági növekedést produkálta az Európai Unióban.

Ugyanakkor a miniszterelnök szerint az év első hat hónapjában a közvetlen külföldi befektetések 30%-kal növekedtek az előző év azonos időszakához képest. Viorica Dăncilă kifejtette: az év elejétől 53.000 új munkahely létesült, így összesen 6,4 millió aktív munkahely van Romániában.

A kormány pénzt különített el arra, hogy az Országos Cégbíróság (ONRC) egy integrált elektronikus rendszert vezessen be, amely lerövidíti a cégbejegyzéshez szükséges időt.
A 190 millió lejes, európai alapokból finanszírozott program digitális ügyfélablakot nyit, csökkenti a cégbejegyzéshez benyújtandó papíralapú dokumentumok számát és a járulékos költségeket, és lerövidíti az elbírálási időt.
Viorica Dăncilă a kormányülésen bejelentette azt is, hogy 45 millió lejt különítettek el a fogyatékkal élők nyilvántartását végző programra, mely lehetővé teszi, hogy ne kelljen minden alkalommal személyesen megjelenniük a hivatalokban, intézményekben, hanem ügyeik egy részét interneten intézhessék.