Egy 15 és 19 év közötti lánytól, de nem Alexandra Măceşanutól származnak azok a csontmaradványok, amelyeket a Caracal melletti erdőben találtak meg – derül ki az antropológiai vizsgálat eredményéből, amelyet a törvényszéki orvostani intézet küldött el a caracali ügyben nyomozó Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnek.

A DIICOT közleménye rámutat, igazságügyi antropológus szakértők vizsgálták meg azokat a csontmaradványokat, amelyekhez az ügyben gyanúsított Gheorghe Dincă vezette az ügyészeket augusztus 5-én. A DIICOT illetékesei szerint a törvényszéki orvostani intézet az elkövetkezőkben megvizsgálja, hogy a csontmaradványok az áprilisban eltűnt Luiza Melencutól vagy más személytől származnak-e.

Közben harminc nappal meghosszabbította az Olt megyei törvényszék az Alexandra Măceşanu és Luiza Melencu meggyilkolásával gyanúsított Gheorghe Dincă előzetes letartóztatását. A döntést Gheorghe Dincă jelenlétében mondta ki ma a törvényszék. A caracali férfit július 27-én helyezték 30 napos vizsgálati fogságba, eredetileg nemi erőszak és kiskorúakkal való kereskedelem gyanúja miatt.

Viorica Dăncilă kormányfő tegnap este bejelentette: elkészült a gyors közbelépést igénylő helyzeteket érintő sürgősségi rendeletek tervezete. A miniszterelnök azt is elmondta: kampányt indítanak az emberkereskedelem ellen, ugyanakkor nem szabad átpolitizálni a caracali tragédiát. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint a kormányfő nem kommentálta a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség által folytatott nyomozás menetét a caracali ügyben.