Büntetőpanaszt tesz a Szociáldemokrata Párt a Nemzeti Liberális Párt politikusai ellen, ugyanis azok tudatosan félretájékoztatták a közvéleményt a Dăncilă-kormány legutóbbi költségvetés-kiigazításáról – olvasható a PSD által kiadott sajtóközleményben. A nagyobbik kormánypárt szerint a liberálisok állításai ellent mondanak a hatóságok jelentéseinek, amelyek folyamatosan ellenőrizték, hogy mire költi a kormány a közpénzeket.

A liberálisok azzal vádolják a kormányt, hogy az utóbbi tíz évben a bruttó hazai termék mintegy 10 százalékát elsajátította, a pénzt pedig átirányította a Szociáldemokrata Pártnak, illetve a kisebbik koalíciós társnak, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének.

Ludovic Orban liberális elnök elmarasztalta a Szociáldemokrata Párt tegnapi bejelentését és leszögezte: támogatja kollégái kijelentéseit a költségvetési számok meghamisításáról. Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint itt a megfelelő alkalom arra, hogy a liberálisok bebizonyítsák a kormánykoalíció hibáit. A pártelnök közölte, fenntartja, hogy a költségvetés-kiigazítás hamis, csak megpróbálja elrejteni az államháztartás katasztrofális helyzetét, és ennek eredményeként az év végére Románia rendkívül nehéz gazdasági helyzetbe kerül.