• Politica lingvistică a Ucrainei încalcă drepturile minorităţilor şi introduce în lege elemente discriminatorii, a declarat Lamberto Zannier, înalt comisar pentru problemele minorităţilor, în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). Legea politicii lingvistice de stat din Ucraina, intens disputată de către minorităţi, a intrat în vigoare la mijlocul lunii iulie. Noua lege elimină toate drepturile lingvistice de până acum ale minorităţilor.
  • Un centru balneoclimateric multifuncţional, care va cuprinde, printre altele, un aquapark şi o zonă de wellness, va fi construit în staţiunea Covasna – a declarat primarul localităţii, Gyerő József. Centrul va fi construit pe o suprafaţă de teren de aproape trei hectare, în imediata vecinătate a pârtiei de schi, iar investiţia este prevăzut în Strategia de dezvoltare durabilă a oraşului Covasna.
  •  Curtea Europeană de Justiţie a decis că judecătorii pot acorda protecţie internaţională refugiaţilor în cazul în care un organism administrativ a anulat decizia fără a stabili noi elemente în cazuri. Hotărârea de luni provine după respingerea cererii de azil din Ungaria a omului de afaceri şi activist rus Alexei Torubarov. În timp ce o instanţă maghiară a constatat că se califica pentru azil, biroul de imigrare din Ungaria a respins în mod repetat cererea. În Rusia, Torubarov este suspect de fraudă, în timp ce spune că este persecutat. Comitetul maghiar de la Helsinki, un grup pentru drepturile omului care sprijină cererea de azil a lui Torubarov, a declarat că hotărârea de luni a stabilit un precedent la nivelul UE şi a fost o victorie şi pentru statul de drept în Ungaria.
  • Urmaşii familiei Fogolyán, care au revendicat clădirea în care funcţionează sediul Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe, au pierdut procesul şi se vor adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului de la Strasbourg.
  • Pianistul şi compozitorul ungar Havasi Balázs îşi face debutul în aer liber cu cel mai nou concert simfonic al său, la Oradea, pe 21 august. ‘Cel mai rapid pianist din lume’, Havasi Balázs, este absolvent al renumitei Academii de Muzică ‘Franz Liszt’ din Budapesta. El şi-a interpretat compoziţiile originale în unele dintre cele mai prestigioase săli de concert din lume, cum ar fi Carnegie Hall din New York sau Opera din Sydney.

Bejegyzés navigáció