• Astăzi se vor întâlni, la Bucureşti, experţii din cadrul ministerelor apărării din România şi Ungaria pentru a discuta despre problema cimitirelor militare, în special situaţia cimitirului militar din Valea Uzului, în aşa fel încât să se poată găsi o soluţie corespunzătoare pentru situaţia creată.
• Castelul Degenfeld din localitatea Cuci din Transilvania (jud. Mureş) va fi deschis pentru prima oară publicului, sâmbătă, 29 iunie, când la castel se desfăşoară un eveniment dedicat familiilor. Moştenitorii care trăiesc în Germania, respectiv Fundaţia Castellum vor promova localitatea şi monumentul de clasă B prin intermediul unui tur al satului şi al castelului, precum şi a unor expoziţii, prezentări ştiinţifice şi mese rotunde. Imobilul din Cuci se află la 38 de km de Târgu Mureş şi la 73 km de Cluj-Napoca.
• REPORTAJ despre Zilele Maghiare din Pécska (jud.Arad) care sunt organizate de a 7-lea oară în jurul zilei de naștere a Sfântului Ioan Botezatorul sau Sânzienele (24 iunie).
• INTERVIU cu Timaru Carina (Ghimeș) despre tradițiile satului ceangăiesc Pustiana, respectiv despre stilul de viață tradițională amestecată cu modernism.
• Partidul Popular Maghiar din Transilvania continuă, și mâine, protestele pentru cimitirul din Valea Uzului Sfântu Gheorghe (ora 18:00, în Piaţa centrală din oraş).

Bejegyzés navigáció