• Interviu cu Váry O. Péter despre inceputurile presei din judetel HR si CV.
  • Interviu cu Zágoni Balázs, regizorul filmului documentar despre viata episcopului romano-catolic din Transilvania Márton Áron.
  • Synevo România a deschis primul său centru de recoltare din județul Covasna și ajunge la o acoperire națională de peste 80%. Noul punct de recoltare este amplasat în Sfântu Gheorgh. Acest centru de recoltare este primul inaugurat de Synevo în cele trei județe cu o concentrare ridicată a populației maghiare, respectiv CV, HR și MS. 
  •  De maine va intra în cinematografele din România cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Nemes László, Apusul / Napszállta . Premiera Filmului a avut loc la Festivalul Internațional de Film de la Veneția în 2018, unde a câștigat premiul FIPRESCI, premiul criticilor de film.
  • La Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti maine seara se desfasoara evenimentul Balassi by Night care include o expoxitie de pictura (Kentelki Gábor – ajustări întâmplătoare – în culori și imagini), o intervenție performativă și un concert (Amintire) site-specific în care Judith State și Radu Dumitriu vor explora corporal și sonor spațiile Institutului,  respectiv proiectarea filmului Sper să mori data viitoare 🙂 care este primul thriller maghiar pentru adolescenți si face parte din programul Festivalului Filmului European.
  • Primăria Sfântu Gheorghe va participa la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi care va avea loc săptămâna aceasta la Cluj-Napoca, pentru a le prezenta tinerilor oportunităţile de angajare, dar şi avantajele de a locui în acest municipiu.
  • Debrecen şi împrejurimile acestuia se vor prezenta în acest an la Zilele Sfântului Ladislau din Oradea, care urmează a fi organizate în perioada 24 – 30 iunie.
  • Este interesul Ungariei construirea terminalului GNL (pentru gaze naturale lichefiate) pe insula Krk – a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, ieri, la Zagreb.

Bejegyzés navigáció