Tizenöt megye 21 településén okozott károkat az elmúlt 24 órában a kedvezőtlen időjárás.

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Krassó-Szörény, Konstanca, Gorj, Hargita, Iaşi, Maros, Neamţ, Szilágy, Szatmár, Tulcea és Vâlcea megyében adódtak problémák az esőzések és az erős szél miatt. A katonai tűzoltóknak öt lakóházból, 37 pincéből és több mint 80 melléképületből kellett kiszivattyúzniuk a vizet. A viharos szél lesodorta négy épület tetőzetét, és kidöntött hat fát. A kidőlt fák 18 járművet rongáltak meg.

Piatra Neamţ városban volt a legsúlyosabb a helyzet, itt több személynek el kellett hagynia a víz által veszélyeztetett otthonát. Ma estig fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés van érvényben az ország egész területén. Délután 4 óráig pedig elsőfokú (sárga jelzésű) árvízriadó van érvényben.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet 19 megye területére adta ki a figyelmeztetést, amely szerint helyi árvizeket előidéző szintnövekedés következhet be a Fekete-Körös, a Fehér-Körös, a Maros, az Argeş, a Dâmboviţa, a Ialomiţa, a Bodza, a Râmnicul Sărat, a Putna, a Tatros, a Beszterce, a Moldova, a Szeret  folyók vízgyűjtő medencéjében. (Agerpres)