• UDMR va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, care va fi supusă votului, marţi, în Parlament. UDMR nu mai sprijină guvernul PSD din cauza eveminentelor de la cimitirul eroilor de la Valea Uzului, judeţul Harghita.
• Partidul Popular Maghiar din România organizează o acţiune de protest astăzi, la Miercurea Ciuc, în faţa Prefecturii Harghita. Protestatarii vor solicita demisia sau demiterea prefectului, stoparea preluării cimitirului eroilor din Valea Uzului de către Ministerul Apărării Naţionale şi revenirea la situaţia anterioară construcţiei efetuate de Primăria Dărmăneşti în cimitirul disputat.
• După vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, jandarmii l-au amendat cu trei mii de lei şi pe Csaba Borboly, preşedintele CJ Harghita, pentru protestul paşnic din 6 iunie, care a avut loc în faţa cimitirului militar din Valea Uzului.
• Mai mulţi membri marcanţi ai UDMR Mureş acuză conducerea filialei că, prin politica dusă, fac jocurile primarului Dorin Florea, înscris recent în Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, condusă de Călin Popescu Tăriceanu.
• Din 21 iunie în cinematografele din România rulează cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Nemes László, distins în 2016 cu Globul de Aur şi premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin. Apusul/Napszállta îl are printre pe actorul roman Vlad Ivanov. În acelaşi timp, în cadrul Festivalului Filmului European, desfăşurat la Cinema Elvire Popesco şi Muzeul Țăranului Român, rulează mai multe creaţii ungureşti cu subtitrare în limba română.
• Avem un INTERVIU cu scriitorul maghiar din Canada, BÖSZÖRMÉNYI Zoltán despre noul lui roman intitulat ”Jind”, tradus în limba română de GÁBOS-FOARȚĂ Ildikó és Șerban FOARȚĂ.
• Vorbim cu BOTÁR LÁSZLÓ, fondator al Taberei internaționale de artă plastică „Free Camp”, despre expoziția „Free Camp”, deschisă până pe 11 iulie în spațiul Artotecii Bibliotecii Metropolitane din București.

Bejegyzés navigáció