A háromszéki sajtó kezdetei címmel szervezett konferenciát Kézdivásárhelyen pénteken Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete a Háromszék nem alkuszik tematikus év keretében.

A sajtótörténeti konferenciát Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere köszöntője után Bedő Zoltán, a SZMÚE elnöke nyitotta meg. A rendezvényt köszöntötte Szikora József, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének elnöke és Kőszeghy Elemér, a Kárpátaljai Magyar Újságírók Szövetségének elnöke. A tanácskozásról Szekeres Attila István heraldikust, a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének alapító tagját kérdeztem, aki a kolozsvári Keleti Újság és Keöpeczi Sebestyén József kapcsolatáról tartott előadást.

170 évvel ezelőtt Bem József négy erdélyi hadi lapot létesített. Ezek egyike a Brassói Lap, amelyről Ambrus Attilát, a Brassói Lapok főszerkesztőjét kérdeztem.

Csíkszeredában Hadi lap címmel jelent meg újság Bem József kezdeményezésére 1849-ben. Sarány Istvánt a Hargita Népe napilap főszerkesztőjét a 170 évvel ezelőtt megjelent lap szerepéről kérdeztem.