• Federaţia Minorităţilor Naţionale din Europa aniversează, astăzi, 70 de ani de la înființare. Congresul de alegere al noii conducere are loc la Dunajská Streda din Slovacia. Singurul candidat la funcţia de preşedinte este VINCZE Loránt din partea UDMR. La eveniment va fi prezent și Kelemen Hunor, președintele uniunii.
• Guvernul ungar aşteaptăde la autorităţile române, în baza obligaţiilor bilaterale şi a tratatelor internaţionale, refacerea la starea iniţială a cimitirului militar din Valea Uzului şi stoparea profanării cimitirului – a declarant SZIJJÁRTÓ Péter, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior în Parlamentul Ungar.
• În ciuda anunţului făcut săptămâna trecută, prefectul judeţului Bacău nu a atacat încă în instanţa de contencios administrativ autorizaţia de construcţie pe care şi-a emis-o Primăria Dărmăneşti pentru intervenţia în Cimitirul militar din Valea Uzului. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bacău, Carmen Cioltan a declarat, că nu pot lua o decizie privind acţiunea în contencios adminstrativ, până ce nu primesc răspuns de la Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor dacă acesta şi-a dat avizul la reamenajarea cimitirului.
• La Muzeului Național de Istorie a României are loc, astăzi de la ora 17:00, deschiderea expoziției „O experiență europeană. Moștenirea istorică și culturală a germanilor din România”. Expoziţia se bucură de prezenţa inedită a unor artefacte din colecţii private şi va fi deschisă în perioada 12 iunie – 2 septembrie, de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.
• Teatrul Odeon prezintă, astăzi și mâine (12 și 13 iunie, de la ora 19:30), premiera spectacolului „Pentru binele tău” de Pier Lorenzo Pisano, în regia lui BALÁZS Zoltán (din Ungaria). Spectacolul are loc în prezența autorului și a regizorului, și este urmat de discuții cu publicul.
• INTERVIU cu dr. JAKAB Tibor, medic internist antropozof (Ungaria) despre căutarea căii de mijloc între medicina academică și perspectivele integrative asupra sănătății.
• Comemorare: 50 de ani de la moartea lui TERSÁNSZKY Józsi Jenő, scriitor, dramaturg maghiar; personalitate proeminentă a prozei maghiare din secolul al XX-lea (n. 1888, la Baia Mare – 1969).
• Comemorare: 90 de ani de la nașterea Annei Frank, autoarea celebrului „Jurnal” despre ororile nazismului, publicat pentru prima dată în 1947 şi tradus în peste 60 de limbi (1929 – m.1945, în lagărul de la Bergen-Belsen, Germania).

Bejegyzés navigáció