• Președintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că soluția de preluare de către Ministerul Apărării Naţionale a Cimitirului Internațional al Eroilor din Valea Uzului nu este una bună. Kelemen Hunor spune că trebuie restabilită legalitatea și starea inițială, fiind nevoie de un dialog, inclusiv cu statul ungar și cu reprezentanții Ministerului Apărării din Ungaria.
• Formația de muzică veche a Liceului Ady Endre din București va da un concert astăzi (ora 18:00) la Biserica Reformată Calvineum. Elevii liceului maghiar vor prezenta piese de Joannes Kajoni, primul autor atestat de muzică cultă din Transilvania, respectiv cântece populare de rusalii.
• Vorbim despre Trilogia transilvană a lui BÁNFFY Miklós cu KÓSA András László, directorul Institutului Maghiar din București și Marius Tabacu raducătorul romanului.
• Avem un interviu cu PANKOVITS Nikolett, cântăreață de jazz din New York și BONCZ Ádám, actor maghiar newyorkez despre proiectul lor comun intitulat ” Sad but True”, care cuprinde vechi şlagăre maghiare, muzică tradiţională maghiară şi standarde americane combinate cu ritmuri latino. Programul a fost prezentat nu de mult și în România, în cadrul unui turneu susţinut în România.
• Prezentăm programul filmelor maghiare din cadrul Festivalului Filmului European din Bucureşti, organizat în perioada 11-23 iunie 2019. Este vorba despre două filme: o drama: ”Ieri” de KENYERS Bálint și un thriller pentru adolescent: ”Sper să mori data viitoare” de SCHWECHTJE Mihály.
• Domeniul castelului Mikó din Olteni, Covasna, se află în pline pregătiri pentru festivalul diMansions inspirat din atmosfera anilor 80-90.Festivalul are loc în acest sfârșit de săptămână. În curtea castelului Mikó din Olteni început construcția celui mai mare cort din inima Transilvaniei, ce va fi amplasat la scena principală, astfel că vremea nu poate fi o piedică în calea distracției. Cortul Kayam adăpostește până la 10.000 de persoane. vor fi prezenți la festivalul diMANSIONS peste 10 dj locali, din Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc, Odorheiu Secuiesc sau Cluj Napoca.

Bejegyzés navigáció