• Un Vechi Testament tipărit în 1497 a fost găsit în arhivele din M- Ciuc ale Diecezei de Alba Iulia, fiind considerat cea mai veche tipăritură din bibliotecile parohiale ale diecezei, inventariate până în prezent, titrează site-ul de ştiri Romkat.ro.
  • UDMR face apel la autorităţi să-i identifice imediat şi să-i tragă la răspundere pe cei care au pătruns cu forţa în cimitirul eroilor din Valea Uzului, adăugând că maghiarii care au format un lanţ uman în jurul cimitirului, ieri, nu au instigat la violenţă şi nu au provocat tensiune. 
  • Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, solicită premierului demiterea ministrului Afacerilor Interne şi a prefectului judeţului Harghita, susţinând că autorităţile române ‘nu au fost capabile’ să asigure ordinea în cadrul evenimentelor de la cimitirul din Valea Uzului.
  • Guvernul Ungariei a transmis Cabinetului Dăncilă o notă de protest cu privire la incidentele de ieri din Cimitirul Militar din Valea Uzului. Guvernul României este somat să investigheze amănunţit cazul şi să respecte angajamentele internaţionale în această privinţă.
  • La Gyula Centrul Cultural Românesc va găzdui astazi cea de-a 27-a ediție a Festivalului folcloric „Perinița”, festivalul dansului și cântecului popular românesc, promovate de către tinerii din comunitatea românilor din Ungaria.
  • Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna a dispus retragerea a peste 17 tone de unt şi margarină donate cetăţenilor din localitatea Vâlcele, în urma unei sesizări privind expirarea termenului de valabilitate al acestor produse.

Bejegyzés navigáció