Tizenhárom megyére érvényes, sárga jelzésű eső- és viharriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn. A figyelmeztetés hétfő estétől kedd reggelig érvényes.

Az ország többi részére is rossz időjárásra vonatkozó figyelmeztetés érvényes szerda estig.  A meteorológusok szerint hétfőn 18 órától kedd reggel 6 óráig fokozott lesz a légköri instabilitás a Bánságban, Olténia nyugati és északi részében, a Körösök vidékén, Máramarosban és Erdély nyugati részén. Felhőszakadásokra, villámlásra, jégesőre és szélviharra kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25 litert négyzetméterenként, illetve elszigetelten a 40-50 litert is. Az elsőfokú riasztás Szatmár, Máramaros, Bihar, Szilágy, Kolozs, Arad, Fehér, Hunyad, Temes, Krassó-Szörény, Gorj, Mehedinţi és Vâlcea megyére érvényes. Időszakosan fokozott lesz a légköri instabilitás hétfő délután 16 órától szerda este 11 óráig a domb- és hegyvidéken, illetve a nyugati, északi, dél-nyugati és középső országrészeken. Ezeken a területeken is villámlásoktól kísért zivatarokra, erős szélre és elszigetelten jégesőre kell számítani a jelzett időszakban. A csapadék mennyisége meghaladja a 15-25 litert, helyenként a 35-50 litert négyzetméterenként.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztet még, hogy a légköri instabilitás egész héten fokozott lesz az ország régióinak többségében.