• Astăzi la Cimitirul Calvin din București se aniversează Ziua Armatei Ungare la monumentul soldatului maghiar. Va fi prezent un detasament de onoare al armatei ungare. CORESPONDENȚĂ
• „Staţiunea mofetelor şi a celor 1.000 de izvoare de ape minerale” este brandul oficial al staţiunii Covasna, înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) – a anunţat primarul localităţii, GYERŐ József. Procedura la OSIM a fost finalizata recent. Titularul mărcii este localitatea.
• Electrica a construit, la Şumuleu Ciuc, o linie electrică de medie tensiune, în lungime de 1.000 de metri pentru asigurarea condiţiilor necesare pentru vizita Papei Francisc. Slujba o să se ţină undeva pe vârful muntelui, unde nu există decât o instalaţie de mică tensiune, care teoretic nu putea să asigure tot evenimentul.
• Primăria Sfântu Gheorghe a anunţat, că mai are disponibile locuri de cazare gratuită pentru pelerinii care vor merge la Şumuleu Ciuc pe 1 iunie, cu ocazia vizitei Papei Francisc. Aproape 50 de persoane au solicitat până acum cazare.
• Fostul vicepreşedinte al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), SOÓS Sándor a atacat în instanţă rezultatul alegerii preşedintelui şi deciziile şedinţei delegaţiilor de la finele lunii martie, în cadrul căreia contracandidatul său a fost ales în funcţia de preşedinte al PPMT, la un vot diferenţă. Anunţul a fost făcut de către Soós, fost vicepreşedinte PPMT, în cadrul unei conferinţe de presă de marţi de la Cluj-Napoca.
• Poliţia anchetează un eveniment literar WASS Albert, organizat anul trecut la Odorheiu Secuiesc – a declarat SORBÁN Attila, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Transilvania, care a organizat seria de evenimente dedicate scriitorului maghiar.
• UDMR inițiază, la debutul noului an școlar, un amplu program de after school, ai cărui beneficiari vor fi elevi din diaspora (internă) și București. Într-o primă fază, în program vor lucra circa 70 de profesori, cadre didactice în instituții de învățământ cu predare în limba maghiară.
• De trei săptămâni există tensiune în relaţiile româno-maghiare din cauza solei eroilor români înfiinţată de Primăria Dărmăneşti. SINTEZĂ

Bejegyzés navigáció