Az Európai Néppárt ítélje el az RMDSZ elnökének Ukrajnából történt kitiltását, és jelezze Kijevnek, hagyjon fel a magyarellenes akciókkal – kéri a párt elnökének írt levélben Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője.

A KMKSZ elnöke emlékezteti Joseph Dault, hogy az ukrán határőrség április 6-án Kelemen Hunort 18 hónapra kitiltotta Ukrajnából, amikor át akarta lépni a magyar-ukrán határt, hogy Ungváron részt vegyen a KMKSZ 30., ünnepi közgyűlésén. Brenzovics László szerint “úgy tűnik, hogy a kárpátaljai magyarok ellen 2016-ban indult megfélemlítési és zaklatási kampányt mára a magyar származású európai politikusokra is kiterjesztették”.

“Úgy véljük, a cselekményt az Európai Néppártnak is el kell ítélnie, és egyértelmű jelzést kell küldenie az ukrán kormánynak arról, hogy hagyjon fel a meghatározott népcsoporthoz tartozó lakosok, üzletemberek, politikusok és egyéb hivatalos személyek elleni akciókkal” – zárja levelét Brenzovics László.