• Comisia disciplinară formată din decanii Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFŞT) a audiat, în primele trei zile ale acestei săptămâni, profesorii care nu au respectat noul regulament privind examinările unitare. Ancheta se referă în primul rând la profesorii secţiei maghiare, care în sesiunea din iarnă au refuzat să pună în aplicare decizia senatului, care prevedea examinări unitare pentru secţiile
    cu predare în limba română, engleză şi maghiară.
  • Peste 50 de mii de elevi pot participa la excursiile de studii organizate în cadrul programului „Fără graniţe!” – a anunţat secretarul de stat responsabil de politicile naţionale, Árpád János Potápi. Cea mai mare sumă – 9,32 de milioane de euro – va fi alocată excursiilor elevilor de clasa a VII-a; Bugetul pentru proiectele privind colaborarea dintre şcolile din Ungaria şi cele maghiare de peste hotare va fi de 4,03 milioane de euro.
  • De Ziua Poeziei Maghiare marile oraşe ale lumii vor fi acoperite de post-it-uri cu versuri ale cunoscuţilor poeţi maghiari, traduse în limbile ţărilor în care funcţionează Institute Balassi. La acţiune #postitpoetry a celor din Londra anul acesta s-au alăturat 23 Institute Balassi, printre care şi Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, care va oferi posibilitatea trecătorilor de a citi poeziile în trei locaţii din Bucureşti.
  • Salvamontiştii harghiteni au început reabilitarea traseelor turistice care au fost afectate de căderile de arbori din timpul iernii, intervenţiile urmând să fie dificile şi de lungă durată – a declarat Fekete Örs, seful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita.
  • În toamna aceasta, în Muzeul „Koszta József” al localităţii Szentes din Ungaria se va deschide o expoziţie dedicată celei de-a 30-a aniversări a Revoluţiei de la Timişoara. Colecţia publică aşteaptă prezentarea celor care au ajutat participanţii la evenimentele din decembrie 1989, prin transmiterea de donaţii sau în alt mod, a declarat directorul László Farkas.

Bejegyzés navigáció