• CSOMORTÁNYI István (36 de ani) a fost ales președinte al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (partidfondat de TŐKÉS László) în cadrul Congresului organizat la Oradea. Prezidiul format din şapte persoane a fost reînnoit în mare parte, doar doi (TORÓ T. Tibor şi ZATYKÓ Gyula) şi-au păstrat mandatele. Csomortányi i-a solicitat lui Toró T. Tibor să preia activitatea de preşedinte executiv al partidului.
• Se amplifică fenomenul antimaghiar în România – se afirmă în raportul privind anul 2018 al Serviciului de Protecție Juridică Mikó Imre. Documentul conține cazurile de discriminare, atacuile politice și regresul privind drepturile lingvistice și comunitare ale maghiarilor din România. Anul trecut serviciul a depus 25 de reclamații la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și 11 sesizări la CNA.
• Astăzi (de la ora 11) la Liceul de Arte din Târgu Mureş va fi prezentat elevilor volumul intitulată “Bartók şi prinţul cioplit din lemn” de Garajszki Margit. Compozitorul și pianistul Bartók Béla s-a născut pe 25 martie 1881 la Sânnicolau Mare, în Banat. La prezentarea volumului, original în limba maghiară, respectiv al celui tradus în limba română publicat de Editura Grafoart, elevii muzicieni ai liceului oferă un mic recital Bartók.
• Astăzi este Buna Vestire, care în mod tradiţional se află în perioada Postului Mare.

Bejegyzés navigáció