• UDMR continuă să nu fie de acord cu Ordonanta de Urgenta de Guvern nr. 114, care. În cadrul dezbaterii din plen, deputatul Benedek Zakarias ieri a prezentat  poziţia UDMR şi a subliniat faptul că Uniunea a elaborat o serie de propuneri de modificare cu scopul îmbunătăţirii acestei OUG.
  • Douăsprezece partide membre ale Partidului Popular European (PPE), principalul grup politic din Parlamentul European, au cerut în mod oficial excluderea prim-ministrului ungar Viktor Orbán şi a partidului său Fidesz, care ar putea fi decisă pe 20 martie – a anunţat preşedintele PPE Joseph Daul. 
  • Se poate aplica din nou pentru burse oferite în cadrul programului „Kőrösi Csoma Sándor” care sprijină maghiarii din diasporă, respectiv pentru programul „Petőfi Sándor” care sprijină maghiarii din etnosporă (mici comunităţi maghiare dispersate) – a anunţat secretarul de stat si responsabil de politici naţionale, Árpád János Potápi. Cererile trebuie depuse cel târziu până la data de 25 martie şi trebuie să ajungă la destinaţie până la data de 2 aprilie. Programul “Petőfi” este anunţat pentru 75 de bursieri din 10 ţări, cu o durată de 9 luni. Programul “Kőrösi” este conceput pentru 150 de bursieri din 29 de ţări.
  • Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita şi din unităţile subordonate au decis să îşi continue protestul împotriva OUG 7/2019, prin întreruperea activităţii judiciare, timp de două ore, până pe 8 martie.
  • Societatea de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe, care va demara luna aceasta campania de primăvară de colectare selectivă a deşeurilor, va oferi o serie de facilităţi cetăţenilor, cum ar fi transportul gratuit al mobilierului uzat, reduceri la taxa de salubritate şi o jumătate de litru de bere pentru cinci kilograme de sticlă predate.
  • Bugetul pentru ajutorul de minimis acordat firmelor din municipiul Sfântu Gheorghe va fi, în acest an, de 1,2 milioane de lei – a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Édler András. Programul prevede returnarea unei părţi din impozitul către bugetul local si tot mai multe firme sunt interesate să beneficieze de această facilitate.
  • Fundaţia United By Music Romania va organiza, la sfârşitul acestei săptămâni, la Sfântu Gheorghe, finala concursului de talente muzicale pentru persoane cu dizabilităţi, competiţie premiată cu o excursie în Olanda şi un program de mentorat.
  • Teatrul Maghiar de Stat ‘Csiky Gergely’ din Timişoara implementează proiectul european de folclor şi dans contemporan intitulat ‘Someone from Home’, alături de parteneri din Austria, Bulgaria, Serbia şi Ungaria, cei doritori fiind invitaţi să participe la un workshop cu intrare gratuită, care va avea loc astazi. Coproducţia internaţională are ca punct de plecare tradiţia culturală a şvabilor dunăreni, la care se adaugă folclorul maghiar, sârbesc şi bulgăresc. Spectacolul va avea premiera în vară, după o serie de repetiţii la Linz, Sofia, Timişoara şi Novi Sad.

Bejegyzés navigáció