Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki hamis orvosi iratokat állított ki – közölte a fővárosi rendőrség. 

A 26 éves férfit kedden vette őrizetbe a rendőrség egy nő panasza nyomán, akinek kiállított egy orvosinak nevezett dokumentumot, amiről később kiderült, hogy hamis.

A nő tavaly decemberben jelentette a rendőrségen, hogy a fővárosi harmadik kerületben vizsgálatra jelentkezett egy magántulajdonban lévő orvosi rendelőben, ahol kifizettették ugyan vele a vizsgálat ellenértékét, de magát a vizsgálatot nem végezték el, csak kiállítottak egy dokumentumot a feltételezett diagnózissal. A nővel később egy szakképzett orvos közölte, hogy a kiállított dokumentum nem tükrözi a valós egészségügyi állapotát. 

A rendőrség az állítólagos orvosi rendelőt működtető férfinél több, különböző szakorvosi vonatkozású pecsétet talált, valamint olyan igazolványokat és okleveleket, amelyek az alapos gyanú szerint hamisak. Később kiderült, hogy a férfi neve az egészségügyi intézmények nyilvántartásainak egyik hivatalos listáján sem szerepel orvosként.