• În calitate de cameră decizională, Senatul a votat pentru a adoua oară reglementarea în care se stipulează că reorganizarea sau desfiinţarea claselor cu predare în limbile materne ale minorităţilor se poate face doar cu aprobarea secretarului de stat din Ministerul Educaţiei care răspunde de învăţământul minorităţilor naţionale, a comisiei de specialitate a Consiliului Minorităţilor Naţionale sau a organizaţiei care reprezintă respectiva minoritate în Parlamentul României – a anunţat UDMR.
  • Teatrul Independent „Osonó” din Sf. Gheorghe va organiza două proiecte artistice dedicate valorificării și dezvoltării tinerilor talentați. Acestea vor avea ca temă arta de a găsi imaginile și cuvintele potrivite și vor angrena tineri de la secția de teatru de la Liceul de Arte „Plugor Sándor” din municipiu și din diferite trupe din Tg. Mureș. Este vorba despre proiectul „Educă-l prin cuvintele potrivite” și despre un proiect de educație vizuală în domeniul artei cinematografice, ambele urmând să se desfășoare în prima parte a acestui an.
  • Interviu cu Molnár Judith, conducatorul proiectului Magazinul Helyénvaló/Cumsecade din partea Fundatiei Civitas (Odorheiu Secuiesc) despre targul de seminte organizat maine, respectiv despre proiectul dedicat pentru a realiza o relatie apropiata intre producatorii mici si consumatorii.
  • Interviu cu inginerul horticultor János Ferdinánd care, saptamana viitoare organizează in Madaras (jud. HR) o conferinta pe tema agriculturii si gradinaritului dedicata in principal tinerilor nu neaparat specialisti din breasla.
  • Taxa plătită de turiştii care înnoptează în oraşul-staţiune Covasna a fost dublată începând din acest an, de la unu la doi lei – a declarat marţi primarul localităţii, Gyerő József. Banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea infrastructurii, a zonelor de agrement şi promovarea oraşului. Statistica privind numărul turiştilor care au vizitat anul trecut staţiunea Covasna nu a fost încă finalizată, dar în 2017 din taxa de staţiune de 1 leu au fost colectaţi aprox. 529.000 de lei.
  • Guvernul Ungariei va deschide la Ierusalim o reprezentanţă economică, ceea ce reprezintă un nou progres în apropierea relaţiilor maghiaro-israeliene – a spus prim-ministrul ungar Viktor Orbán, ieri, la Ierusalim.

Bejegyzés navigáció