A kormány épülete előtt tüntettek ma a taxisok. Reggel 9 és délután 3 óra között több mint ezer taxis foglalta el járművével a Victoriei-teret, forgalmi akadályt okozva ezzel Bukarest egyik legfontosabb útkereszteződésében.

A Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetségének tagjai az online felületeken kínált alternatív szállítási szolgáltatások betiltását követelték, ugyanis ezt tisztességtelen versenynek tartják. A taxisok azt kifogásolják, hogy míg az ő működésüket számos engedély beszerzéséhez kötik, és alapfeltétel a kizárólag személyszállításra használt gépkocsi, az internetes alkalmazásokat működtető cégeknél bárki üzletszerű személyszállításra használhatja autóját.

A szövetség elnöke, Vasile Ştefănescu szerint megmozdulásuk nem politikai töltetű, világos és szigorú törvénykezést kérnek annak érdekében, hogy az említettekre is vonatkozzanak a személyszállítási szabályozások.

Hasonló megmozdulásokat tartottak ma Brassóban, Temesváron, Aradon, Zilahon és Iasi-ban is. Marosvásárhelyen a taxikra helyezett ragaszokkal jelzik tiltakozásukat a szállítók.

Az engedélyezett szállítók február 27-re és 28-ra nagyméretű akciót helyeztek kilátásba, amely során az egész országból érkező autóbuszokkal, kisbuszokkal és taxikkal bénítják meg a fővárost.