A fővárosi ügyészség is vizsgálja annak az olasz férfinak az ügyét, aki plasztikai sebésznek adta ki magát, és több műtétet is végrehajtott Romániában, mielőtt lebukott.

A Digi 24 értesülései szerint a Matteo Politi névre hallgató férfi mindössze nyolc általánost végzett, és utolsó dokumentálható állása parkolóinas volt, mielőtt ellopta egy ismert kardiológus személyazonosságát.

A csaló úgy bukott le, hogy gyanús lett a mellette dolgozó asszisztenseknek, hogy nem előírás szerint mosdik be műtét előtt, és az orvosi kesztyűt sem tudja rendeltetésszerűen felhúzni.

Több mint egy éve érkezett Romániába, azt állította, hogy az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen végzett, és csak azért nem tudja bemutatni az orvosi kamara engedélyét, mert a kamara leterheltsége miatt még folyamatban van a dokumentum kiállítása számára. A bukaresti Közegészségügyi  Igazgatóság engedélyét ennek hiányában is megkapta, ennek köszönhetően pedig el tudott helyezkednmi egy kórházban, ahol több műtétet is végrehajtott.