Eredménytelenül zárult a brit képviselőház Brexit-ügyi bizottsága és az Európai Bizottság főtitkára, Martin Selmayr közötti tanácskozás. Sosem volt ennyire valószínű, hogy megállapodás nélkül szűnik meg az Egyesült Királyság EU-tagsága – közölte a zárt ajtók mögött folyt megbeszélés részleteit ismerő egyik európai uniós tisztségviselő.

A neve elhallgatását kérő tisztségviselő tájékoztatása szerint a brit képviselők jogilag kötelező erejű változtatásokat szerettek volna kérni a kilépési megállapodásban, szem előtt tartva annak biztosítását is, hogy az Ír Köztársaság és Észak-Írország határán ne kelljen ismét bevezetni a hosszú évek óta nem létező fizikai határellenőrzést a Brexit után.

Az Európai Bizottság azonban kizárja, hogy ilyen engedményeket tegyen, az EU-oldalán senki sem mérlegeli ennek lehetőségét. Információk szerint Hilary Benn, a brit delegáció vezetője a kilépés dátumának elhalasztását javasolta annak érdekében, hogy a jövőbeni kapcsolatok minden pontja megtárgyalható legyen.