• Riscurile migraţiei ilegale asupra sănătăţii, una dintre subiectele abordate la Bucureşti de SZIJJÁRTÓ Péter, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, la întâlnirea cu Sorina Pintea ministrul sănătăţii, la reuniunea informală de la Bucureşti a miniştrilor de externe din cadrul UE. Cei doi au căzut de acord să facă împreună achiziţiile de vaccinuri împotriva agenţilor patogeni şi virusurilor rare, respectiv ca în cadrul organizaţiilor internaţionale să le coordoneze poziţiile legate de sănătate.
• Ungaria a creat o reaţea ce cuprinde jumătate de milion de agricultori maghiari din afara granite ei. Un exemplu este programul consilierilor rurali din Bazinul Carpatic, care funcţionează şi în Sălaj – a declarat ieri ministrul ungar al Agriculturii NAGY István, aflat la un forum agricol în judeţul Sălaj. El a vizitat Transilvania la invitaţia UDMR. După forumul agricol, ministrul ungar a discutat cu preşedintele Uniunii, KELEMEN Hunor despre aprofundarea colaborării dintre agricultorii maghiari din Transilvania şi ţara-mamă, etapele proiectului transilvănean al dezvoltării economice, precum şi despre posibilităţile comune ale extinderii formării profesionale.
• Institutul Maghiar Balassi din București prezintă, duminică, opera de documentarist a regizorului de film FORGÁCS Péter, în cadrul unui şir de evenimente complexe. Printre altele va fi proiectat documentarul „Familia Bartos”(1988), primul episod al seriei „Ungaria privată”, a cineastului (ora 16:00). În cadrul evenimentului va avea loc și un dialog între Forgács Péter şi Andrei Ujică (regizor român emigrat în 1981 în Germania) despre rolul înregistrărilor de arhivă în redarea istoriei (ora 20:00, str. Gen. Eremia Grigorescu nr. 10)
• Organizația de femei a Partidului Popular European și-a început activitatea cu o nouă conducere: vicepreședintele organizației este BÍRÓ Rozália, deputat UDMR.
• Lucrări reprezentând steagul secuiesc şi stema oraşului au fost amplasate ieri în sala de consiliu a Primăriei din Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita) după ce, printr-o hotărâre definitivă din data de 22 ianuarie, au trebuit îndepărtate din acest spaţiu steagurile purtând aceste simboluri. ORBÁN Balázs, consilier local din partea Partidului Civic Maghiar a fost cel care a iniţiat crearea şi amplasarea “operelor de artă” în sala de consiliu.
• Artistului plastic Részegh Botond va vernisa mâine, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești din Mogoșoaia, expoziția ”Anatomia războiului”. Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 27 februarie.

Bejegyzés navigáció