Felszólította az oktatási minisztérium a megyei tanfelügyelőségeket, hogy kövessék figyelemmel az iskolákban és óvodákban az influenzás és felső légúti megbetegedések alakulását.

A szaktárca közleménye rámutat: országos szinten jelentősen megnőtt az influenzás esetek száma, ezért – figyelembe véve az egészségügyi minisztérium ajánlásait – elrendelték, hogy reggelenként, a tanítás elkezdése előtt minden tanintézményben ellenőrizzék, vannak-e olyan gyerekek, akiken légúti megbetegedés tünetei – így láz, köhögés, tüsszentés, gyengeség – észlelhetők. A tanintézményeknek naponta jelenteniük kell az ilyen esetek számát a tanfelügyelőségen, az iskola vagy óvoda orvosának pedig megfelelő tanácsokkal kell ellátnia a beteg gyermekeket.

A ma közzétett adatok szerint az idei szezonban eddig huszonkilenc halálos áldozata van az influenzának. A legutóbbi áldozat egy 62 éves Bihar megyei férfi, akit A típusú influenzával diagnosztizáltak. Az elhunyt személy kórtörténetében több más betegség is szerepelt, és nem volt beoltva influenza ellen.