Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” din Sf. Gheorghe organizează, cu ocazia Zilei Culturii Române, lansarea volumului Sissi, urmată de un dialog cu autorul, criticul de artă Pavel Şuşară, cu participarea traducătorului, Demény Péter.

Camera inferioară a parlamentului britanic urmează să-şi dea votul, în această seară, asupra acordului cu privire la Brexit. Premierul Theresa May se aşteaptă mai probabil că parlamentarii vor bloca Brexit-ul, decât că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană fără un acord.

Mai multe instituţii ale comunităţii maghiare din Timişoara trebuie să-şi caute un sediu nou, având în vedere că societatea care administrează clădirea a decis să construiască un hotel în locul stabilimentului construit în anii 1930 prin conscripţie publică. Clădirea confiscată de comunişti, neretrocedată după schimbarea regimului, adăposteşte printre altele un săptămânal de limbă maghiară.

Conducerea   Forumului   Civic   al   Românilor   din   Covasna,   Harghita   şi   Mureş(FCRCHM)   intenţionază să atace în instanţă hotărârea Ministerului Sporturilor prin care a fost dată în administrarea oraşului Sf. Gheorghe baza sportivă din oraş.

Bejegyzés navigáció