Új konzulátust nyitott Nagy-Britanniában a román külügyminisztérium. A manchesteri hivatal célja megkönnyíti az ügyintézést az egyre szaporodó angliai román vendégmunkásoknak.

Az eseményről tudósító külügyi közlemény megemlíti, hogy hamarosan – hasonló okok miatt – új konzulátus nyílik a németországi Stuttgartban is.

Közben Theresa May brit kormányfővel tárgyalt Brüsszelben Klaus Iohannis államfő – jelenti az Agerpres. A találkozó napirendjén a Brexit mellett az Egyesült Királyságban élő és dolgozó román állampolgárok jogai szerepeltek.

A román államfő reményét fejezte ki, hogy eredményesek lesznek a brit miniszterelnök erőfeszítései, és az Egyesült Királyság rendezett módon vonul ki az Európai Unióból.

Iohannis ugyanakkor hangsúlyozta: az Angliában élő és dolgozó román állampolgárok jogait a Brexit után is biztosítani kell. Az államfő megerősítette: Románia támogatja az Európai Unió törekvését, hogy a királyság kilépése után szoros és széleskörű partnerség jöjjön létre Nagy-Britannia és az Unió között.