• Un tânăr neidentificat a înscris un text anti-maghiar “Urâm bozgorii”, pe gardul Liceului „Ady Endre”, cu limbă de predare maghiară din Bucureşti. Directoare școlii, Olga TRIF a subliniat că trăieşte de patru ani în Bucureşti, dar niciodată nu a avut parte de manifestări anti-maghiare, la administraţia locală şi la minister a întâmpinat mereu voinţă de sprijin.
  • Deputatul UDMR József Kulcsár-Terza s-a adresat printr-o scrisoare preşesintelul Klaus Iohannis anexând la aceasta dezminţirile formulate de Consiliul Naţional Secuiesc la punctul de vedere al Consiliului Legislativ prin care acesta a propus parlamentului respingerea proiectului de lege prind statutul de autonomie elaborat de Consiliul Naţional Secuiesc.
  • Municipiul Sfântu Gheorghe este unul dintre câștigătorii primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, anunțat de Comisia Europeană. Localităţile câştigătoare vor primi bonuri valorice de câte 15.000 de euro pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Conform şefului Biroului de Proiecte din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Gergely Buja, săptămâna viitoare va fi semnat contractul cu Comisia Europeană, după care municipalitatea va trebui să aleagă firma specializată care se va ocupa de echiparea locațiilor alese.
  • Fundaţia pentru Comunitate va acorda şi în acest an premiul „Mentor pentru excelenţă în educaţie” unor profesori şi antrenori care au contribuit la afirmarea tinerilor şi aşteaptă nominalizări din partea comunităţii locale. Fundaţia pentru Comunitate premiază anual zece profesori şi antrenori care au descoperit tineri talentaţi şi au avut grijă de ei la începutul carierei lor. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemţoi şi o sumă în valoare de 8.000 de lei.

Bejegyzés navigáció