Botrányba fulladt a képviselőház mai ülése, amelyen Liviu Dragnea házelnök és helyettese, Florin Iordache leváltását kérték. A képviselőházi elnök és alelnök tisztségből való menesztésére a Nemzeti Liberális Párt tett javaslatot, és Raluca Turcan, a liberálisok alsóházi frakcióvezetője kérésére vették fel a plénum mai ülésének napirendjére.

Florin Iordache szerint a házszabály értelmében ahhoz, hogy egy javaslatot felvegyenek az ülés napirendjére, mindegyik frakció vezetőjének jóváhagyására szükség van, ez esetben pedig nem teljesül ez a feltétel. Hozzátette: a házszabály egy másik cikkelye kimondja, hogy a házelnök és helyettesének menesztését csak saját frakciója kezdeményezheti, illetve hogy az erre vonatkozó javaslatot előbb a házbizottsághoz kell benyújtani.

A képviselőházi alelnök felszólalását követően a többi ellenzéki párt is kérte Iordache lemondását, és  képviselőik kézfelemeléssel megszavazták a házelnök és helyettese menesztését.

Az ülést vezető Iordache azonban nem ismerte el szabályosnak a nem általa elrendelt, a szavazatszámláló rendszer igénybevétele nélkül megejtett szavazást.