• Institutul Cultural Român de la Varşovia va participa la Festivalul de poezie scandată Spoke’n’Word, a 14-a ediţie, alături de Austria, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Polonia, Portugalia și Ungaria. România va fi reprezentată la Festival de Benji Horváth, poet, scriitor, slammer, trăducător, redactor la revista literară maghiară „Helikon” din Cluj-Napoca (29 nov. – 1 dec.)
  • Guvernul ungar a lansat un apel de proiecte, în valoare totală de 10,8 milioane lei, pentru a oferi sprijin comunităţilor de tineret şi de cercetaşi, precum şi organizaţiilor maghiare din diasporă şi organizaţiilor de învăţământ care predau limba maghiară – a anunţat Árpád János Potápi, secretarul de stat responsabil pentru politici naţionale al Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei.
  • Europarlamentari din Ungaria şi de etnie maghiară din alte ţări UE pregătesc un document numit Declaraţia de la Bruxelles, în interesul susţinerii pe termen lung, la nivelul UE, a cauzei minorităţilor europene – a declarat miercuri la Bruxelles Pál Csáky, europarlamentarul din Slovacia al Partidului Comunităţii
  • Avem un reportaj despre intalnirea lautarilor din Transilvania organizata pentru a 21-a oara la Miercurea Ciuc.

Bejegyzés navigáció