• O expoziție de fotografie cuprinzând portretele unui număr de 40 de tineri instituționalizați din județele Covasna și Harghita, implicați într-un proiect iniţiat de Teatrul independent „Osonó” din Sfântu Gheorghe, va fi vernisată zilele acestea, la Sfântu Gheorghe. Proiectul doreşte a fi un promotor în efortul de susţinere a tinerilor instituţionalizaţi, care, din cauza situaţiei de incertitudine în care trăiesc, devin vulnerabili şi expuşi riscului de a fi marginalizaţi şi respinşi, în încercările lor de a relaţiona şi a-şi găsi un drum în viaţă.
  • Mâine la Institutul Maghiar din București va fi lansat volumul ”Regatul lui Brighella” de Thuróczy Katalin. Această carte conține noi piese ale autoarei din Ungaria, în traducerea lui George Volceanov și a Susanei Vlaicu. Lansarea de carte va fi urmată de un moment de teatru-lectură din volumul Regatul lui Brighella, de Thuróczy Katalin.
  • La Sfântu Gheorghe a fost vernistă expoziţia de cărţi poştale şi fotografii de pe frontul Primului Război Mondial, în contextul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri. Expoziţia, găzduită de Prefectura Covasna, este organizată de Direcţia Patrimoniu Cultural Universitar din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi Muzeul de Istorie al UBB, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna.
  • Proprietarii pensiunilor din judeţul Covasna, afiliate Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din Romania, au păstrat tarifele de anul trecut pentru pachetele de Revelion, în timp ce hotelurile de lux au majorat preţurile, în medie cu 10%.

Bejegyzés navigáció