Az 1912-ben megrendezett Budapest-Konstantinápoly túraautó versenynek állít emléket a korabeli fotókból és dokumentumokból, újságcikkekből álló kiállítás, amelyet szombaton nyitottak meg a fővárosi Tiriac Collection múzeum előterében. A tárlatot a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum készítette el, és idén tavasszal Isztambulban került első alkalommal bemutatásra. Bukarest után a kiállítás Szófiába utazik. A kiállítás megnyitóján résztvevők ingyenesen megtekinthették a Ion Tiriac teniszcsillag, üzletember régi és új gépkocsikból álló gyűjteményét Otopeniben, majd az udvaron csillogó régi autókat, amelyekkel a társszervező Retromobil Club Románia tagjai érkeztek a Balassi Intézet által rendezett megnyitóra.

Zsigmond Gábort, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettesét a budapesti múzeumról és a kiállítás összeállításának körülményeiről kérdeztem.

Négyesi Pál autótörténészt az 1912-es Budapest-Konstantinápoly Bukarestet is érintő versenyről kérdeztem, arról, miért túra és nem verseny.