• Începând de azi, locuitorii din Covasna vor putea beneficia de consultaţii medicale gratuite, timp de o săptămână, printr-un program din fonduri europene. Acelaşi lucru se va întîmpla apoi şi în alte judeţe, iar pe baza datelor colectate, va fi elaborat un studiu asupra stării de sănătate a populaţiei. Medicii vor efectua examinări oftalmologice, pulmonare, ortopedice, dermatologice, precum şi teste pentru evaluarea stării generale de sănătate – a declarat Tischler Ferenc, secretarul general al Serviciului de Ajutor Maltez din România.
  • Trei urşi au fost ucişi de tren sâmbătă, în localitatea Livezi, după ce în urmă cu câteva zile a fost semnată prezenţa unor exemplare asemănătoare în zona bisericii din sat.
  • Maine la ora 18:00 la Casa Petőfi are loc spectacolul interactiv de muzică şi dans trandiţional maghiar „Hang-Szer-Szám”, în organizarea Institutului Balassi.
  • Proprietara castelului Daniel din Tălişoara, Rácz Lilla a primit recent, la Bruxelles, premiul pentru cea mai bună afacere familială din Europa. Printre criteriile care au stat la baza acordării acestui premiu s-a numărat impactul pe care afacerea familială a avut-o asupra comunităţii, dar şi faptul că aceasta s-a construit în jurul unei clădiri de patrimoniu, şi anume, a unui castel vechi de aproape 400 de ani, care a fost reabilitat şi introdus în circuitul turistic.
  • A apărut şi volumul al III-lea din cartea Români şi Unguri al istoricului ploieştean Petre Ţurlea. Istoricul a publicat, începând cu 1996, mai multe volume privind raporturile dintre români şi unguri. „În raporturile dintre români şi unguri, în perioada 1945 – 2018 predomină nota conflictuală. Motivul este cel vechi: Transilvania.”
  • Guvernul ungar alocă circa 10 milioane de dolari pentru susţinerea maghiarilor din Ucraina, dublând asistenţa financiară planificată anterior – a anunţat Árpád Potápi, secretar de stat. Pentru proiectele care vor fi derulate în Transcarpatia în 2019, Budapesta alocă 3 miliarde de forinti, în loc de 1,5 miliarde, cât planificase iniţial.

Bejegyzés navigáció